Dvodnevna terenska nastava u Tuzli

DVODNEVNA TERENSKA NASTAVA  U TUZLI, BiH

Dana 9. studenoga 2019. u organizaciji prof. Josipa Božića i u pratnji profesorica Nevenke Stančić te Irene Koraj uputili smo se na dvodnevnu terensku nastavu  u Tuzlu. Po planu posjetili smo Centar za srce BiH Tuzla. Tamo nas je ugostila glavna sestra Marina Ahmetbegović i održala predavanje o samom Centru, o mogućnostima koje Centar nudi i općenito o našem zanimanju. Podsjetila nas je na pravu vrijednost našeg zvanja i na odgovornost koju imamo.

Također smo obišli i Centar za palijativnu zdravstvenu skrb, koji u svojem sastavu i ima Odjel za dječju palijativnu zdravstvenu njegu. Kolegica med. sestra Amra Stuhli, naša domaćica, predstavila nam je Centar i pokazala prostorije gdje borave palijativni pacijenti. Također nam je održala i stručno predavanje o palijativnoj skrbi. Najviše nas je iznenadio prostor koji je namijenjen djeci i koji je uređen po najvećim mogućim standardima.

U slobodno vrijeme išli smo u obilazak grada Tuzle, što nam čak ni kiša nije mogla pokvariti. Razgledali smo znamenitosti: Korzo, Trg slobode, Staru čaršiju, Kapiju mladosti, Panonska jezera, Partizansko groblje te Groblje mladosti iz zadnjeg rata, a domaćini i vodiči bili su nam učenici iz Medicinske škole Tuzla.   

Nedjelju prijepodne proveli smo bez ikakvih obveza, a poslije ručka krenuli u Zagreb.

Hvala na svemu našim dragim domaćinima!