Sestre čitalice volontiraju

Sestre čitalice volontiraju

14. listopada 2021. Knjižnica Kajfešov brijeg

Čitanje Judite u staroj i novom verziji i u stih i u prozi

Galerija slika

Radi promocije volontiranja radu Volonterskog centra Mlinarska priključile su se sestre čitalice iz Vinogradske.

Budući da je 2021. godina proglašena GODINOM ČITANJA i godinom u kojoj se proslavlja 500. obljetnica izdanja Judite Marka Marulića, naše sestre čitalice otišle su  u Knjižnicu Vladimira Nazora na Kajfešovu brijegu i svoje slobodno vrijeme poklonile druženju s okupljenim članovima i djelatnicama Knjižnice govoreći im o zanimljivostima iz Marulićeva života i njegova vremena i o značenju Judite za današnje vrijeme.

Također su im čitale izabrane odlomke iz Marulićeve Judite, napisane na starom čakavskom jeziku splitskog humanističkog kruga, kao i prepjeve na suvremeni hrvatski jezik koje su učinili Nikica Kolumbić i Marko Grčić. Na kraju su im pročitale i jedan odlomak „prozne” Judite Mire Gavrana.

Čitanje i razgovor protekli su u dobrom raspoloženju uz kavu, sok i kolače i na međusobno zadovoljstvo svih prisutnih, a ponajviše naših volonterki koje su osjetile ljepotu darivanja.

Ovaj put sestre čitalice čitale su osobama treće životne dobi, a u sklopu projekta volontiranja predviđeno je i čitanje slikovnica vrtičkoj djeci.

 

Voditeljice: Dubravka Protić i Mila Mikecin

Sestre čitalice: Lucija Baburić, Dorotea Laci, Lara Crvenković, Ivana Munta

Theme by Danetsoft and Danang Probo Sayekti inspired by Maksimer