Suradnja s Udrugom kako si

JAVNI DOGAĐAJ

31. ožujka 2023., Knjižnica Vladimira Nazora, Vodovodna 13

Suradnja s Udrugom kako si?

Galerija slika

Očuvanje psihičkog zdravlja

Udruga kako si? je neprofitna organizacija nastala u razdoblju pandemije i nakon potresa u Hrvatskoj s ciljem pružanja potpore široj populaciji. Čine ju mladi psiholozi pod vodstvom profesorice i mentorice dr. sc. Nataše Jokić-Begić.

Udruga se bavi populariziranjem psihologije, pružanjem psihološkog savjetovanja i personalizirane podrške te psihoedukacijom.

U Knjižnici Vladimira Nazora uz stručno vodstvo knjižničarke Barbare Balenović, mladih psihologa Udruge kako si? te knjižničarke Škole Mile Mikecin, izabrani učenici Škole upoznali su se s prvom knjigom Udruge nastalom kao zbirka odgovora na mailove pomoći i razgovora o raznim problemima psihičkog zdravlja.

 

Knjiga nam je bila samo „odskočna daska“ za razgovor o raznim temama, od kojih bismo istaknuli: tehnike opuštanja, kako voljeti sebe, kako se riješiti stresa pred ispitivanje, kako biti drukčiji od drugih, što učiniti kada se dečko ili djevojka ostave ili kada se zbog nekog drugog razloga osjećaš loše itd.

U razgovoru s njima dobili smo korisne informacije prema vlastitim potrebama te stručnu, pouzdanu i pristupačnu psihološku podršku.

 

AUTORICA: M. M.

Theme by Danetsoft and Danang Probo Sayekti inspired by Maksimer