Mama budi zdrava

NAZIV PROJEKTA: MAMA BUDI ZDRAVA

VODITELJ: Irena Koraj

SUDIONICI: četvrti razredi Škole za medicinske sestre Vinogradska

CILJ: projekt je humanitarnog i odgojnog značaja, podizanje kod učenika svijesti i odgovornost za vlastito zdravlje, zdravlje žena iz svoje obitelji za zdravlje dojki te poticanje potrebe pomaganja i uključivanja u akcije kojima je svrha preventivne aktivnosti u svrhu ranog otkrivanja, sprječavanja, liječenja oboljele žene i kvalitetnog nastavka života oboljelih žena od karcinoma dojke.

Učenici koji će sudjelovati u projektu:

 • informirat će i senzibilizirati žene iz svoje obitelji i okoline o važnosti ranog otkrivanja karcinoma dojke
 • razvijaju komunikacijske vještine
 • senzibiliziraju se za potrebu sudjelovanja u humanitarnim akcijama
 • podižu svijest u svojoj obitelji i okolini o važnosti preventivnih pregleda
 • promiču životne kvalitete i vrednote

Škola za medicinske sestre Vinogradska iz Zagreba u školskoj godini 2021./2022. sudjelovat će u humanitarnom djelovanju Udruge Sve za Nju. Već niz godina u listopadu učenici Škole za medicinske sestre Vinogradska sudjeluju u humanitarnoj akciji Udruge Sve za Nju, obilježavanjem Dana ružičaste vrpce. Ove školske godine, zbog epidemiološke situacije, humanitarna akcija pod nazivom „Mama budi zdrava῞, održati će se u razredima škole.

ELEMENTI PROJEKTA: učenici četvrtih razreda će u razredima škole demonstrirati na modelu samopregled dojke, dobiti balone ružičaste boje i letke. Učenici će poslati snimljenu poruku „Mama budi zdrava῞ u svrhu potrebe za preventivnim pregledom dojke te će svi učenici i nastavnici škole dobiti edukativni letak koji će odnijeti mamama ili bliskim osobama. U svojim obiteljima, prvenstveno mamama, će provesti edukaciju o važnosti preventivnih pregleda dojke te pokazati način samopregleda dojke.

OČEKIVANI REZULTATI: podizanje svijest da oni kao pojedinci mogu učiniti mnogo svojim širenjem znanja o potrebitosti preventivnih pregleda i biti ti koji će svojim radom potaknuti žene iz okoline da se u što većem broju odazovu preventivnim pregledima dojke, mamografiji. Učenici će se ponašati se u skladu sa svojim zanimanjem i pomoći u podizanju svijesti o važnosti odaziva na preventivne preglede.

PRIJAVITELJ I PARTNER:

 1. Škola za medicinske sestre Vinogradska
 2. Udruga Sve za Nju, Ul. Kneza Mislava 10/1, 10000, Zagreb

TRAJANJE PROJEKTA: školska godina 2021./2022.

PROJEKTNI TIM:

 • Irena Koraj, dipl. med. techn.
 • Dubravka Protić, dipl. med. techn.
 • Tatjana Antičević, dipl. med. techn.
 • dr. sc. Višnja Pranjić

Theme by Danetsoft and Danang Probo Sayekti inspired by Maksimer