Accessibility Tools

Bled – terenska nastava

Učenici petih razreda 31.03.2023 godine Škole za medicinske sestre Vinogradska u organizaciji nastavnika Josipa Božića, Ane Mutić, Ana Tomić, Nevenke Stančić, Snježane Cipčić, Gordane Major, Tanje Antičević i pedagoginje Nade Mudrovčić bili su na stručnoj terenskoj nastavi u Sloveniji. Posjetili su Fakultet za zdravstvo Angele Boškin, Splošnu bolnišnicu Jasenice i Višu strukovnu školu za gostinstvo, turizam i wellnes na Bledu.

Na fakultetu smo bili izuzetno lijepo primljeni od predstojnice katedre za zdravstvenu njegu gospođe Marte Smodiš, mag.zdr.neg., spec.manag.,viš.pred. Ona nam je prezentirala fakultet, programe i mogućnosti upisa na sva tri nivoa sestrinskog studija od prvostupništva pa do doktorata zdravstvene njege. Iza posjete fakulteta posjetili smo Splošnu bolnišnicu Jesenice gdje nas je primila glavna sestra V. d. pomoćnice direktorja za področje zdravstvene nege in oskrbe Mojca Strgar Ravnik, mag.zdr,nege sa svojim kolegicama kao predivnim domačinima i prezentirali bolnicu i sve odjele. Iza ručka u bolnici upitili smo se na Bled i također posjetili Višu školu ua gostinjstvo, turizam i welnes. Primljeni smo izuzetno lijepo od ravnatelja mag. Peter Mihelčič i suradnika. Prije svega prezentirali su nam program Wellnes i povezanosti s zdrastvenom njegom i mogućnostima upisa tog studijskog programa. Poslije toga su učenici u slobodnom programu šetajući upoznali prirodne ljepote Bleda.

Nastavnici Škole za medicinske sestre Vinogradska su bili ugošćeni od gospođe Monike Ažman, predsjednice Zbornice zdrastvene i babiške nege Slovenije -Zveze strokovnih društev medicinskih sester, babic in zdravstvenih tehnikov Slovenije neformalno pričali o obrazovanju jer i ona sam je bila nastavnica na srednjoj školi za medicinske sestre Jesenice. Još jedno prelijepo iskustvo prije svega ljudsko i prijateljsko je iza nas a poznanstva i prenijeta iskustva su predragocjena.

Galerija

Go to Top