Accessibility Tools

Classroom inclusion

YOUTH EXCHANGEERASMUS + PROJEKT

Classroom inclusion

Učenici naše Škole Matea Maričić (4. a), Ivana Naglić (4. a), Aber Cheria (4. c), Elvira Galjuf (3. c), Almira Mehulić (3. b), Tin Lekić (3. b), Marcel Švigir (3. b) uz voditeljicu profesoricu Moniku Lovrek Seničić, sudjelovali su u Youth exchange Erasmus + projektu pod nazivom Classroom inclusion, koji se provodio u suradnji sa Školom za primalje, a sudionici kojega su bili i učenici iz Norveške, Portugala i Bugarske.

Svi su učenici i njihovi voditelji bili smješteni u Domu za primalje od 4. do 11. siječnja 2020. godine. Tijekom osam dana provodile su se radionice o izbjeglicama i migrantima, LGBT zajednici, predrasudama i stereotipima, religijskim manjinama, utjecaju društvenih medija, romskoj manjini, spolnom odgoju u školama, a sve je zaokruženo radionicama o tome kako riješiti probleme vezane uz te teme.

Posebnu pažnju izazvala je radionica nazvana Living library na kojoj su sudionike posjetili gosti Tvrtko Barun, ravnatelj Isusovačke službe za izbjeglice za jugoistočnu Europu, Erin Vlahović, interseksualna osoba, te Prince Wale Soniyiki, nigerijski princ, koji je kao izbjeglica došao u Hrvatsku.

Sudionici iz drugih država upoznali su grad Zagreb na radionici nazvanoj City run i obilazeći grada s tzv. gornjogradskim coprnjicama.

Zadnji dan učenici su izrađivali prezentacije i filmove o projektu. Učenici naše Škole su uz pomoć voditeljice pripremili prezentaciju o Hrvatskoj i neke narodne hrvatske plesove kojima su predstavili Lijepu Našu. Također su vodili i dvije radionice, jednu o predrasudama i stereotipima, a drugu o tome kako riješiti probleme s tim povezane.

Voditeljica

Monika Lovrek Seničić, mag. med. techn.

Projektni tim

Irena Korajmag.med.techn.
Dubravka Protićmag. med. techn.
Tatjana Antičevićmag. med. techn.
Višnja Pranjićdr. sc.
Go to Top