Accessibility Tools

Dani plavog irisa

Obilježavanje Dana plavog irisa

Povodom obilježavanja Dana plavog irisa – Dana osoba oboljelih od karcinoma debelog crijeva u subotu, 27.5.2023. na Cvjetnom trgu održana je javnozdravstvena akcija u organizaciji udruge Ilco Zagreb i Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo.

Javnozdravstvena akcija je održana pod pokroviteljstvom Ministarstva zdravstva i gradonačelnika Grada Zagreba, a sudjelovali su Nastavni zavod za javno zdravstvo „Dr. Andrija Štampar“, Enterostomalni terapeuti, Društvo medicinskih sestara digestivne kirurgije, Udruga medicinskih sestara zdravstvene njege u kući i Škola za medicinske sestre Vinogradska.

Učenici 3.a i 3.d razreda Škole za medicinske sestre Vinogradska s nastavnicama Snježanom Cipčić i Miroslavom Kičić aktivno su sudjelovali u ovoj javnozdravstvenoj akciji. U druženju s organizatorima osvijestili su važnost promocije zdravlja i prevencije bolesti te dali svoj doprinos kroz podršku oboljelima kao i komunikaciju s građanima i informiranje uz edukativne brošure i letke.

Naša učenica Lana Muretić, 3.d razred, dobila je priliku i dala izjavu za medije te istaknula važnost provođenja ovakvih javnozdravstvenih akcija, a ujedno i lijepo predstavila našu školu na što smo izuzetno ponosni.

Galerija

Go to Top