Accessibility Tools

Dani pretilosti 2024

Dani osviještenosti o debljini u RH od 18. – 28.2024.

„ Promjenimo perspektivu, govorimo o debljini na vrijeme“

U današnje doba, prekomjerna tjelesna masa i debljina nisu tek faktori koji potencijalno dovode do raznih kroničnih nezaraznih bolesti već su postale globalna epidemija sama po sebi. U cilju podizanja svijesti među populacijom i opasnostima koje debljina nosi  Svjetski dan debljine obilježava se svake godine 4. ožujka, dok se Hrvatski dan svijesti o debljini obilježava 16. ožujka.

Ovogodišnja tema Svjetskog dana debljine, “Promijenimo perspektivu, razgovarajmo o debljini na vrijeme“, potiče nas na razmišljanje i djelovanje u smjeru rješavanja ovog problema. U skladu s tim, učenici volonteri Škole za medicinske sestre Vinogradska 19 i 21.ožujka 2024. aktivno su sudjelovali  i pridružili  se obilježavanju Svjetskog dana debljine na dvije lokacije Doma zdravlja Centar u Sigetu i Martićevoj. Učenice su  mjerile krvni tlak, težinu, razinu šećera u krvi te izračunavale indeksa tjelesne mase (BMI), istovremeno promovirajući važnost tjelesne aktivnosti i uravnotežene prehrane putem raznih promotivnih materijala. 

U Domu zdravlja Centar u Martićevoj bile su učenice 4.d : Gegač Nika, Čosić Lorena, Tavra Josipa, Penezić Marta i Pršec Tatjana.

U Domu zdravlja Centar Siget bile su učenice 3.d i 4.d:  Kokalović Dora, Kopjar Mia, Videc Nina , Muretić Nika i Muretić Lana.

Nastavnice voditeljice: Tatjana Antičević i Dubravka Protić.

Galerija

Go to Top