Accessibility Tools

Međunarodni dan sestrinstva

Školska godina 2022./2023.

Obilježavanje Međunarodnog dana sestrinstva 2023. „Naše sestre, naša budućnost“

Globalno, ovogodišnje obilježavanje Međunarodnog dana sestrinstva obilježava se pod sloganom „Naše sestre, naša budućnost“. Učenici 5a razreda Škole za medicinske sestre Vinogradska zajedno s mentoricom Miroslavom Kičić već tradicionalno su sudjelovali u obilježavanju Međunarodnog dana sestrinstva u organizaciji Hrvatske komore medicinskih sestara (HKMS) i Hrvatskom udrugom medicinskih sestara (HUMS). Javno-zdravstvena akcija održala se na Trgu bana Josipa Jelačića, učenici su sudjelovali u mjerenju tlaka, šećera, indeksa tjelesne mase građanima te su pripremili motivacijske poruke koje su kroz razgovor poklonili građanima.


Međunarodnog dana sestrinstva u KB „Sveti Duh“

Učenici 5a razreda Škole za medicinske sestre Vinogradska zajedno s mentoricom Miroslavom Kičić sudjelovali su u obilježavanju Međunarodnog dana sestrinstva u KB „Sveti Duh“. Stručan i sadržajno bogat program obilježila su predavanja kolegice i kolega Elizabete Horvat, Ivana Valdeca te Meteja Kovačevića na temu Sestrinstvo danas. Također, aktivno smo sudjelovali u autogenom treningu pod vodstvom psihologa Hrvoja Pupića.


Školska godina 2021./2022.

12. svibnja 2022. godine

Međunarodni Dan sestrinstva

Ovogodišnja poruka krovne organizacije Međunarodnog vijeća medicinskih sestara (ICN) ususret Dana sestrinstva naglašava kako je sestrinska profesija glas koji vodi te kako treba kontinuirano ulagati u sestrinstvo i poštivati pravo na osiguravanje globalnog zdravlja.

Učenici 5.a razreda Škole za medicinske sestre Vinogradska zajedno s nastavnicom Miroslavom Kičić aktivno su sudjelovali u obilježavanju Međunarodnog dana sestrinstva u organizaciji HUMS-a, HKMS, HSSMS te ostalim sestrinskim udrugama uz poruku „Snaga je u zajedništvu“.

Učenici su izradili motivacijske poruke koje su podijelili zainteresiranim građanima i razgovarali o zdravim navikama koje utječu na kvalitetu života.


12.05.2021. Obilježavanje međunarodnog dana Sestrinstva i Međunarodnog dana pisanja pisma

Ove godine učenici 4.a razreda i nastavnica Miroslava Kičić odlučili su povezati Međunarodni dan sestrinstva i Međunarodni dan pisanja pisma na način da su medicinskim sestrama napisali pismo te poslali poštom. Izabrali smo medicinske sestre te smo im kroz pismo čestitali Međunarodni dan sestrinstva i zahvalili na svemu što čine za naše pacijente i za nas učenike. Znamo koliko je ovo bila teška i izazovna godina za sve zdravstvene djelatnike, posebice za medicinske sestre, te smo im na ovaj način željeli zahvaliti. Zamolili smo medicinske sestre da se fotografiraju kad dobiju naše pismo, no medicinske sestre su bile ugodno iznenađene dobivenim pismom te su nam odlučile same napisati povratno pismo. Kroz pisanje pisma povezali smo se sa budućim kolegicama na poseban način te smo dobili potvrdu koliko je sestrinstvo posebna profesija.


JAVNO-ZDRAVSTVENA AKCIJA

12. svibnja 2021.

MEĐUNARODNI DAN SESTRINSTVA

ve smo pandemijske školske godine Međunarodni dan sestrinstva obilježili javno-zdravstvenom akcijom mjerenja krvnog tlaka, razine šećera u krivi, zasićenosti krvi kisikom i pulsa. Mjerenja smo proveli našim starijim i nešto mlađim građanima koji su došli na otvaranje izložbe 500 godina Judite u Knjižnicu V. Nazora na Kajfešovu brijegu.

Sudjelovali su učenici 3. b, 4. d i 5. d razreda

Vidi plakat

Mentorice: profesorice Dubravka Protić i Tatjana Antičević


12.05.2021.

Djelatnici zarazne bolnice se zahvaljuju svojim budućim kolegama na lijepoj gesti.

Zahvalu djelatnika možete pogledati i na njihovoj web stranici ovdje.


Javni događaj:  povodom Međunarodnog dana sestrinstva

Medicinske sestre i tehničari cijelog svijeta 12. svibnja obilježavaju Međunarodni dan sestrinstva u spomen na rođenje Florence Nightingele, začetnice modernog sestrinstva, koja je polovicom 19. stoljeća inicirala ulazak profesionalno obrazovanih žena u zdravstvenu njegu bolesnih, te davne 1860. godine u Londonu otvorila prvu školu za medicinske sestre.

Važnosti i požrtvovnosti medicinskih sestara/tehničara svjedočimo posebice ove godine kada gotovo svakodnevno slušamo izvješća s prve linije obrane od virusa COVID-19.Učenici Škole za medicinske sestre Vinogradska odlučili su za medicinske sestre/ tehničare i njihove suradnike koji rade s COVID-19 pacijentima prikupiti pakete kave (najdražeg napitka zdravstvenih djelatnika). Tom malom gestom željeli su im pokazati koliko su ponosni na njihovu hrabrost i velikodušnost u radu s oboljelima.

Organizatori:4. svibnja 2021. Školu za medicinske sestre Vinogradska posjetile su glavna sestra Klinike za infektivne bolesti “Dr. Fran Mihaljević” Danijela Miše, glavna sestra odjela za opću infektologiju s dnevnom bolnicom Gordana Kičin Ercegovac i sestra za edukaciju i kontrolu kvalitete zdravstvene njege Željka Rašić, a vijeće učenika petih razreda im je tada uručilo prikupljene pakete kave.

Go to Top