Accessibility Tools

Obrok duše

JAVNO – ZDRAVSTVENA AKCIJA – Volonteri Vinogradske škole

Obrok duše

22. 2. 2022. učenici IV. B, IV. C, IV. D

Volonteri Vinogradske škole, učenici IV.B. IV. C i IV. D razreda dio svojih praznika, jedan slobodnih dana odradili su u Pučkoj kuhinji  na Svetom Duhu u utorak  22.2. 2022. fra Vilček Novački, koordinator rada volontera dočekao nas je u 11. 15. i upoznao s našim volonterskim zadaćama. Pomagali smo u pripremanju i posluživanju hrane. Ručak se u Pučkoj kuhinji na Svetom Duhu dijeli se svaki dan osim nedjelje. Priprema se dnevno 300-tinjak obroka. Želja volontera Pučke kuhinje na Svetom Duhu je da se kroz ovakav pristup približi ljudima i da im se osim hrane pruži osmijeh, lijepa riječ ili da ih se barem sasluša u njihovim nevoljama. Svojim nesebičnim angažmanom učenici  IV.B. IV. C, IV. D razreda poklonili su svoje vrijeme i energiju ljudima u potrebi. Iskustvo volontiranja je odličan način za pronalaženje novih pogleda na život. Kroz volonterski angažman možemo preispitivati svoje prioritete, te se odlučiti na skroz novi životni put. Pomaganje drugima je jednako toliko vrijedno za onoga tko pomaže koliko i za osobu koja tu pomoć prima.

Voditeljice: Dubravka Protić, Tatjana Antičević, Višnja Pranjić

Volonteri: Lucija Božić, Marta Bulić, Ines Demirović (4. B), Nives Grljač, Mihaela Milošević, Magdalena Šiljković, Nika Valjak (4.C), Gabrijel Bilkić, Ana Nikolić (4. D).


JAVNO – ZDRAVSTVENA AKCIJA – Volonteri Vinogradske škole

Obrok duše

21. 2. 2022. učenici IV. A

Volonteri Vinogradske škole, učenici IV.A dio svojih praznika, slobodnih dana odradili su u Pučkoj kuhinji  na Svetom Duhu u ponedjeljak 21.2. 2022.  fra Vladimir Vidović, ravnatelj Doma sv. Antuna i voditelj Pučke kuhinje dočekao nas je u 11. 15. i upoznao s našim volonterskim zadaćama.

Naš zadatak je bio raspodijeliti doniranu odjeću s obzirom na spol i uzrast. Trebalo nam je nekoliko trenutaka kako bi se organizirali, no kada smo započeli nije nam bilo kraja. Naše hrabre učenice nisu se uplašile ni „malog miša“ kojeg su našle u kutijama prilikom sortiranja donirane odjeće (provjera na našim fotografijama).

Neki od nas su dobili priliku pomagati u pripremanju i posluživanju hrane. Ručak se u Pučkoj kuhinji na Svetom Duhu dijeli se svaki dan osim nedjelje. Priprema se dnevno 300-tinjak obroka. Želja volontera Pučke kuhinje na Svetom Duhu  je da se  kroz ovakav pristup približi ljudima i da im se osim hrane pruži osmijeh, lijepa riječ ili da ih se barem sasluša u njihovim nevoljama. Svojim nesebičnim angažmanom učenici IV.A razreda poklonili su svoje vrijeme i energiju te pokušali doprinijeti razvoju svoje lokalne zajednice, no IV.A razred nije bio zakinut za obrok. Njihov se obrok nije sastojao od tjelesne hrane, nego hrane za dušu. Dobili su priliku iz prve ruke suočiti se sa realnošću ovoga svijeta i raznim situacijama i neprilikama u kojima se ljudi mogu zateći. Bilo to manjak hrane, neimaština ili beskućništvo. Vjerujem da je ovo iskustvo sve volontere potaknulo na razmišljanje i smatramo kako su ovakve akcije prijeko potrebne i to ne samo da bih smo shvatili koliko sreće imamo zbog  krova nad glavom i hrane na stolu nego kako bi se osvijestili o važnosti volontiranja i njegovom značenju i doprinosu.

Voditeljice: Dubravka Protić, Tatjana Antičević, Višnja Pranjić

Volonteri: Laura Đurić , Sara Budimir, Marija Pandžić, Marta Premuž i Ivana Sliško

Go to Top