Accessibility Tools

Posjet slovenske EUROŠKOLE

JAVNO DOGAĐANJE

26. siječnja 2023.

Posjet slovenske EUROŠKOLE – Srednja zdravstvena i kozmetička skola Maribor

Srednja zdravstvena i kozmetička škola Maribor izabrala je posjet Zagrebu i našoj Školi kao jedno od događanja unutar realizacije projekta njihove škole pod nazivom Škola ambasadorica Europskoga parlamenta 2023.

Cilj: druženje učenika medicinskih škola sa svojim vršnjacima; razmjena iskustava i znanja mladih o institucijama Europske unije i životu u Europskoj uniji (šengenska granica, uvođenje eura i slično); sličnosti i razlike srednjoškolskog medicinskog obrazovanja u Republici Hrvatskoj  i Republici Sloveniji

Poslije druženja s učenicima Škole i s polaznicima strukovnog osposobljavanja i usavršavanja Pučkog otvorenog učilišta (fizioterapeutski tehničar, kozmetičar, dadilja, aromaterapeut, osobni pomoćnik) učenici mariborske škole posjetili su Ured Europskog parlamenta u Zagrebu, a sljedeći dan i Veleposlanstvo Republike Slovenije.

Školu je posjetilo dvadesetak učenika s trima nastavnicama. Voditeljica projekta Srednje zdravstvene i kozmetičke škola Maribor bila je Lilijana Petelin, profesorica slovenskog jezik i sociologije.

Uz ravnateljicu Škole dr. sc. Višnju Pranjić, voditelji ovog javnog događanja bili su Dubravka Protić, mag. med. techn., Petar Pavešić, prof. geografije i sociologije, Claudia Matković, prof. kroatistike te knjižničarka dr. sc. Milica Mikecin.

Autor: Milica Mikecin

Galerija

Go to Top