Accessibility Tools

Razmjene mladih

Naši učenici na projektima razmjene mladih – primjer dobre prakse suradnje Škole i Platypusa

Učenici naše Škole sudjelovali su u suradnji s nevladinom organizacijom Platypus na tri Erasmus+ projekta razmjene mladih.

Na projektu „Europe meets India“ 2021. sudjelovali su učenici Antonio Šipušić, Tomislav Jurić i Maja Lasić, a osim Hrvatske u projektu su sudjelovali mladi iz Rumunjske, Srbije, Španjolske, Portugala i Njemačke. Tijekom projekta učenici su sudjelovali u radionicama koje su obrađivale društvene prilike, klasne i kulturalne razlike između Europe i Indije.

Na projektu „Be respectful and responsible“ sudjelovale su učenice Maja Haramustek i Jenny Dedić Kurtović uz ostale mlade iz Hrvatske, Rumunjske i  Bugarske.

Na projektu „Mental health issues“ sudjelovala je učenica Lucija Poslon uz ostale učenike iz Hrvatske, Rumunjske i Bugarske organizirala niz radionica o mnogobrojnim mentalnim bolestima. Mladi su naučili da poteškoće u mentalnom zdravlju nisu „tabu tema“ i da o tome ne bi trebali šutjeti i pri tome osjećati sram.

Osim prvog projekta koji se odvijao u Orahovici, ostali projekti provodili su se kroz deset dana u Zagrebu. Učenici su se s projekata vratili puni dojmova, novih prijateljstava, ali i znanja i iskustva koje su nesebično dijelili s ostalim učenicima u Školi kroz razne materijale napravljene tijekom razmjene.

Monika Lovrek Seničić

Projektni tim

Monika Lovrek Seničićmag.med.techn.
Go to Top