Accessibility Tools

Romantika nas tika

JAVNO DOGAĐANJE

OTVORENJE IZLOŽBE UČENIČKIH RADOVA POD NASLOVOM ROMANIKA NAS TIKA

13. svibnja 2024. Knjižnica Kajfešov brijeg

Izložba naziva Romantika nas tika nastala je u okviru obilježavanja sto godina od smrti lorda Byrona  (1788.  – 1824.), koji nije bio samo legendaran romantičarski pjesnik nego i kulturna ikona čiji su život i djelo duboko utjecali na literaturu, umjetnost pa i političku misao njegova vremena, kao i mnogih kasnijih vremena.

Uz kratak prikaz pjesnikova života izložba pokazuje suvremeno shvaćanje romantike današnjih srednjoškolaca, koji su nastojali odgovoriti ima li nešto u romantici s čime se i današnji ljudi mogu poistovjetiti ili za čime mogu čeznuti (emocionalnost, melankolija, introspekcija, buntovnost, heroizam, tajanstvenost, idealizam, beskompromisna borba za slobodu itd.).

I ovogodišnju izložbu učeničkih radova u prostoru Knjižnice Vladimira Nazora na Kajfešovu brijegu tradicionalno smo otvorili u svibnju jer se 12. svibnja obilježava Međunarodni dan medicinskih sestara i medicinskih tehničara te je to mjesec kada imamo više događanja unutar Dana Škole.

Izložbu su pripremili učenici 2. d razreda pod vodstvom knjižničarke M. Mikecin, a bila je otvorena do 31. svibnja 2014. godine.

dr.sc. Milica Mikecin

Galerija

Go to Top