Accessibility Tools

Što je HPV infekcija?

Naziv projekta: ŠTO JE HPV INFEKCIJA?

OSNIVAČ:  Suzana Avgustinović

SUDIONICI:  treći, četvrti i peti razredi Škole za medicinske sestre Vinogradska

CILJ:  akcija je odgojnog  i edukativnog značaja, osposobljavanje i uključivanje učenika u edukaciju o važnosti poznavanja te prevencije HPV infekcije

Učenici koji sudjeluju u projektu:

  • edukacija učenika o HPV infekciji
  • edukacija učenika o tipovima HPV infekcije
  • edukacija učenika o načinima prenošenja HPV infekcije
  • osvijestiti učenike o važnosti poznavanja HPV-a, tipovima HPV-a te načinu prenošenja HPV infekcije
  • probuditi svijest učenika o važnosti cijepljenja protiv HPV infekcije u njihovoj dobi
  • poticati učenike na trajnu edukaciju i odgovornost prilikom ulaska u seksualne odnose

Škola za medicinske sestre Vinogradska u školskoj godini 2022./2023. sudjelovat će u edukativnom djelovanju aktivnog uključivanja učenika i stručnih nastavnika,  temeljem osobnog angažmana u svezi edukacije adolescenata o HPV infekciji. Želimo probuditi svijest o brzini širenja HPV infekcije te načinima koji sprječavanju širenje same HPV infekcije. U projektu sudjeluje: Osnovna škola Voltino.

ELEMENTI PROJEKTA:  razgovorom stručnih nastavnica uvidjeli smo a da toga prije nismo bili svjesni, da adolescenti nemaju dovoljno informacija o HPV infekciji, načinima prenošenja te načinima sprječavanja same HPV infekcije.

Analizom okruženja došli smo do činjenice da u projektu djeluje;

  1. Osnovna škola Voltino /Vinkovačka ulica 1, Zagreb, koja je pokazala veliki interes za sami projekt. Ciljane skupine su učenici sedmih i osmih razreda.

Nakon spoznaje koliko adolescenti malo znaju o HPV infekciji iako im je sve dostupno na internetu došlo je vrijeme da se i mi aktiviramo i angažiramo učenike naše škole da prenesu znanje mlađima od sebe te ih educiraju o važnosti poznavanja same HPV infekcije. Želimo biti prijatelji zdravlja, ozbiljnosti i odgovornosti u ponašanju adolescenata.

 OČEKIVANI REZULTATI:  Adolescenti su izuzetno osjetljiva dobna skupina jer kroz svoje odrastanje prolaze kroz različite faze. Često puta se kroz samo odrastanje ponašaju vrlo neodgovorno iako se smatraju odraslima. Njihove su potrebe oblikovane njihovim sposobnostima i osobinama, osobnim iskustvom, navikama, interesima, ciljevima, kao i širim socijalnim i kulturnim okruženjem. Nadamo se da će učenici i nastavnici naše škole unaprijediti znanje u smislu ostvarivanja što bolje edukacije adolescenata o HPV infekciji. Razviti odgovornost pojedinca na putu odrastanja, osvijestiti opasnost od zaraze HPV infekcijom te načine prevencije od zaraze HPV infekcijom.

 PRIJAVITELJ I PARTNER: 

  1. Škola za medicinske sestre Vinogradska
  2. Osnovna škola Voltino

 TRAJANJE PROJEKTA:  školska godina 2022./2023.

Projektni tim

Suzana Avgustinovićmag.med.techn.
Martina Petrovićmag.med.techn.
Dajana Antunovićmag.med.techn.
Ana Tomićmag.med.techn.
Ana Mutićmag.med.techn.
Go to Top