Accessibility Tools

Svjetski dan srca

“Koristi srce za svako srce“

Javnozdravstvena akcija  povodom obilježavanja Svjetskog dana srca

29. rujna 2023, godine učenice Škole za medicinske sestre Vinogradska su sad već tradicionalno u suradnji s Klinikom za bolesti srca i krvnih žila KBC „Sestre milosrdnice“ obilježili globalnu kampanju Svjetskoga dana srca javnozdravstvenom akcijom ‘Koristi srce za svako srce“.

Cilj kampanje je podignuti svijest  šire javnosti o kardiovaskularnim bolestima te ih upozoriti na čimbenike rizika: povišene masnoće u krvi, povišeni krvni tlak, prekomjerna konzumacija soli i alkohola te nedovoljna tjelesna aktivnost.

Učenice su zajedno s medicinskim sestrama i fizioterapeutima bolnice zainteresiranim građanima mjerile arterijski krvni tlak, šećer u krvi te indeks tjelesne mase, a dijelile su i edukativne letke. Građani koji su imali ustanovljene povišene vrijednosti krvnoga tlaka ili šećera u krvi su dobili preporuke za daljnje konzultacije sa svojim liječnicima čime se potvrdila važnost održavanja ovakvih javnozdravstvenih akcija.

Učenice koje su sudjelovale u javnozdravstvenoj akciji: Lucija BaburićLucija Božić i Lara Crvenković

Nastavnice koje su organizirale i provele aktivnost: Martina Trnčević, mag. med. techn. i Ivana Pišćenec, mag. med. techn.

Galerija

Go to Top