Accessibility Tools

Učimo kroz pokret

Naziv projekta: Učimo kroz pokret

 VODITELJ: Ines Grgurević, mag.med.techn

SUDIONICI: treći, četvrti i peti razredi Škole za medicinske sestre Vinogradska

 CILJ: projekt je odgojnog i obrazovnog značaja, podizanja svijesti i informiranosti učenika o prevenciji ozljeda na radu prilikom manipulacije s pacijentom.

Učenici koji će sudjelovati u projektu:

  • biti osviješteni uz problem bolnih leđa i ostalih ozljeda u profesionalnom radu medicinske sestre/medicinskog tehničara.
  • promijeniti navike i ponašanja u zdravstvenoj njezi bolesnika
  • informirat će i senzibilizirati vršnjake i članove obitelji o potrebi sprječavanja i smanjenja boli u svakodnevnim aktivnostima (podizanje, saginjanje).
  • razvijati će komunikacijske vještine
  • promicati životne kvalitete i primjenu tehnika fizioterapijskih postupaka za prevenciju boli i ozljede.

Učenici trećih razreda Škole za medicinske sestre Vinogradska iz Zagreba u školskoj godini 2022./2023. posjetiti će privatnu ordinaciju „Život bez boli“ organiziranu od strane voditeljice. Učenici će u razredima škole prikazati naučene vještine kroz radionice i prezentirati sadržaj na temu vezanu za prevenciju koštano-mišićnih bolesti.

ELEMENTI PROJEKTA: učenici će nakon posjete fizioterapeutu Ivanu biti upoznati s temom. U školi će se dodatno educirati na temu, pogledati film koji kroz jednostavne savjete, pomaže i uči osnovnim pokretima manualne fizioterapije. Izraditi će edukativni materijal u obliku letka te ih podijeliti učenicima i profesorima u školi te unutar svoje obitelji.

OČEKIVANI REZULTATI: podizanje svijesti učenika o problemu s kojim se medicinske sestre/tehničari susreću u svakodnevnom radu, ali i dnevnim aktivnostima nepravilnog položaja tijela te potrebitosti za promjenom navika i ponašanja prilikom zdravstvene njege i u svakodnevnom funkcioniranju.

PRIJAVITELJ I PARTNER:

  1. Škola za medicinske sestre Vinogradska
  2. Privatna ordinacija Život bez boli.

TRAJANJE PROJEKTA: školska godina 2022./2023.

Projektni tim

Ines Grgurevićmag.med.techn.
Alma Karabegovićmag. med. techn.
Ivan Radičevbacc.physioth.
Go to Top