Accessibility Tools

Ujedinjeni u različitosti

Ujedinjeni u različitosti

Primjer dobre prakse provođenja projekta Europskih snaga solidarnosti

Učenici naše škole Almira Mehulić, Dorian Begović, Lucija Poslon, Karla Štivičić i naša bivša učenica, danas studentica medicine Matea Maričić s voditeljicom Monikom Lovrek Seničić surađivali su i sudjelovali u projektu organizacije Platypus „Ujedinjeni u različitosti“. Tijekom projekta učenici su prošli edukacije, a zatim i sami provodili radionice u svrhu prevencije diskriminacije insterspolnih i transrodnih osoba. Projekt je dobio oznaku dobre kvalitete i istaknut je na stranicama Europskih snaga solidarnosti kao primjer dobre prakse. Više o tome pročitajte na ovome linku: https://www.europskesnagesolidarnosti.hr/hr/sadrzaj/price-o-solidarnosti/primjeri-dobre-prakse/udruga-platypus/

Monika Lovrek Seničić


U sklopu Europskih snaga solidarnosti u Školi se provodi projekt u kojem sudjeluju učenici četvrtih i petih razreda „Ujedinjeni u različitosti“ zajedno s partnerom projekta, organizacijom Platypus. Tijekom projekta učenici su organizirali sastanke, radionice i predavanja sa trans i interspolnim osobama, ali i liječnicima koji sudjeluju u zdravstvenoj skrbi za trans i interspolne osobe.

Učenici su se međusobno podijelili oko zaduženja pa su tako Elvira Galjuf, Dorian Begović i Karla Štivičić zaduženi za slikanje i snimanje te objave na društvenim mrežama o tijeku projekta, Matea Maričić i Lucija Poslon za kontakte s liječnicima i organizaciju sastanaka, Andrea Šimunović, Gloria Udiljak i Almira Mehulić za izradu loga projekta i majici.

Tijekom projekta mentor Ivan Grgurić iz Platypusa provodio je sastanke i radionice s učenicima, a zatim su učenici dogovorili sastanke s Erinom Vlahovićem iz Transaida, psihologinjom dr.sc. Marinom Grubić, liječnicom Ivom Žegurom, te zamjenikom pravobraniteljice za ravnopravnost spolova tijekom kojih su stjecali specifična znanja o temi projekta.

Učenici su odabrali teme i pripremili radionice koje će provoditi od jeseni učenicima drugih škola i učeničkim domovima te na taj način smanjiti predrasude i stereotipe i približiti probleme trans i interspolnih osoba široj zajednici.

Monika Lovrek Seničić

Višnja Pranjić

Maja Mlinar

Projektni tim

Monika Lovrek Seničićmag. med. techn.
Maja Mlinarmag. med. techn.
Višnja Pranjićdr. sc.
Go to Top