Accessibility Tools

Volonteri Ilica 83

11. 11. 2022.

Radionica Ilica-  Ilica 83

  1. Volonteri Vinogradske škole (učenici IV.C) i
  2. Volonteri IV. Gimnazije Zagreb

Radionicu Ilica posjetili su učenici volonteri naše škole iz IV. C razreda (radi se o učenicima: Marku Maruniću, Tomislavu Prugovečki, Patricku Šanteku i Patriciji Qollaku) zajedno s četiri učenika volontera iz IV. Gimnazije Zagreb. Radionica pruža socijalne usluge odraslim osobama s intelektualnim teškoćama.

Prema podacima Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo (HZJZ) za 2021. u Hrvatskoj živi 28.901 osoba s intelektualnim teškoćama, što je 4,9 posto od ukupnog broja osoba s invaliditetom, odnosno 71 osoba na 10.000 stanovnika.

S radom radionice upoznala nas je socijalna radnica Vlatka Habek. Saznali smo da u Ilici svaki polaznik postaje aktivan sudionik radionice te da se pružena podrška prilagođava potrebama i željama polaznika. Učenici volonteri aktivno su se uključili u rad radionice. Zajedno s osobama s intelektualnim teškoćama izrađivali su božićne ukrase, komunicirali i pili kavu. Otkrili su da osobe s intelektualnim teškoćama mogu biti vrijedni i aktivni članovi društva. Radom u lokalnoj zajednici učenici mogu znatno doprinijeti humanijem i učinkovitijem unaprjeđenju kvalitete života osoba s invaliditetom.

Voditeljice: Dubravka Protić, Marija Antolović

Volonteri 4 C razreda:

Marko Marunić, Tomislav Prugovečki, Patrick Šantek, Patricija Qollaku

Galerija

Go to Top