Accessibility Tools

Zdravljak – školski podcast

NAZIV: „ZDRAVLJAK“ – školski podcast

 NOSITELJICA: Cvita Pastuović Grljević, mag. paed. (pedagoginja škole)

SUDIONICI: Učenici od prvog do petog razreda

CILJ: Cilj projekta je inspirirati i motivirati učenike, potaknuti ih na stjecanje različitih novih znanja i dati im podršku u pripremi za izazove budućeg zanimanja. Također, opremiti sa svim alatima potrebnim za uspješno savladavanje srednjoškolskog programa i siguran početak medicinske karijere. Učenici će sudjelovati u promociji zanimanja, ali i svoje Škole. Pomoću ovog projekta, očajat će vršnjačke i međugeneracijske odnose u Školi. Stjecat će vještine potrebne za planiranje, provedbu i produkciju podcasta.

ISHODI: Učenik može:

  •  Planirati i organizirati snimanje i produkciju emisija
  • Pokazati vještine govorništva
  • Demonstrirati i upravljati vještinama scenskog izvođenja
  • Demonstrirati i upravljati vještinama korištenja IKT
  • Primijeniti vještine digitalne (grafičke) obrade materijala
  • Primijeniti vještine kritičkog mišljenja
  • Definirati specifičnosti struke medicinske sestre/tehničara

OPIS PROJEKTA:

Učenici će se prijaviti u skupinu za podcast prijavom preko Google Forms obrasca te će se podijeliti u ulogama voditelja, tehničkog producenta, scenarista/redatelja, grafičkih i web dizajnera, produkcijskih asistenata, tehničke podrške i osobe zadužene za marketing i promociju. Sami će osmišljavati koncept emisije, odabirati goste i pripremati se za snimanje, a također će voditi, snimati, uređivati i objavljivati emisije podcasta na YouTube platformi. Teme koje će obrađivat će se ticati same Škole, ali i zanimanja medicinske sestre/tehničara.

 ELEMENTI PROJEKTA:

U pripremnoj fazi će se provjeriti interesi i vještine učenika te dogovoriti koncept samog podcasta. Prema interesima i vještinama će si dodijeliti različite uloge u timu. U sljedećoj fazi će osmisliti emisije i goste te početi sa snimanjem prve emisije. Planira se snimanje šest emisija u ovoj školskoj godini.

 OČEKIVANI REZULTATI:

Ovim projektom će se promovirati rad Škole za medicinske sestre Vinogradska na društvenim mrežama te će se biti dostupnija mlađoj populaciji, odnosno, potencijalnim budućim učenicima. Uz promociju Škole, promovirat će se strukovno školovanje i zanimanje medicinske sestre/tehničara.

NOSITELJ: Škola za medicinske sestre Vinogradska

TRAJANJE: Školska godina 2023./2024.

Projektni tim

Cvita Pastuović Grljevićmag. paed.
Davorka Birmilimag. paed.
Ivana Merlinprofesorica psihologije
Go to Top