Accessibility Tools

Roditelji

Roditelji2024-04-16T17:28:11+00:00

Odluka Vlade RH o kriterijima i načinu financiranja troškova javnog prijevoza redovitih učenika srednjih škola za školsku godinu 2023./2024. pogledajte ovdje.

Obavijest o stipendijama za romsku nacionalnu manjinu pogledajte ovdje.

Natječaj za stipendije učenika 4. i 5. godine pogledajte ovdje.

9.3.2020.

 Croatian Scholarship Fund (Hrvatska školska zaklada) California, SAD

Američki Hrvati stipendiraju nadarene studente u domovini

Hrvatska školska zaklada, najveća hrvatsko-američka organizacija za stipendiranje nadarenih studenata u domovini raspisala je natječaj za izbor novih stipendista.

Stipendije mogu dobiti studenti koji ovog proljeća završavaju gimanziju ili srednju školu te namjeravaju upisati prvu godinu studija na jednom od hrvatskih sveučilišta.

Odabrani ovogodišnji studenti primat će godišnju stipendiju u iznosu od 2.000 USD (dva puta godišnje doznačuje se 1000 USD). Stipendija može trajati do pet godina, uključujući tri godine preddiplomskog i dvije godine diplomskog studija.

Zainteresirani trebaju podnijeti prijavu s popratnom dokumentacijom upravi zaklade najkasnije do 15. svibnja ove godine. Prijavnicu i informacije o potrebnim dokumentima možete pronaći na sljedećem linku:

http://www.croatianscholarship.org/na-hrvatskom/prijavnica/

Budući da svake godine zaklada primi i po nekoliko stotina prijava na natječaj iz Hrvatske i Bosne i Hercegovine, prednost pri odabiru će imati budući studenti izvrsnih ocjena i slabijeg imovinskog stanja.

Zaklada je utemeljena 1989. godine, a stipendira nadarene studente u domovini od 1993. Do sada je – zahvaljujući materijalnoj potpori zaklade – diplomiralo nekoliko stotina studenata na različitim fakultetima te danas pomažu razvoju svoje zemlje. Geslo zaklade je «Stvaranje lidera kroz obrazovanje» a temeljna misija – pomoći Hrvatskoj ulažući u mlade i sposobne ljude, koji će u budućnosti nositi njezin razvoj.

Go to Top