Erasmus Young European Explorers

Galerija slika

Video

Erasmus+ projekt „Young European Explorers“

(Project No.: 2021-1-BG01-KA210-000031244)

U periodu od 10. do 16. travnja 2022. godine izabrane učenice 1. i 2. razreda Škole za medicinske sestre Vinogradska sudjelovale su u prvoj fazi Erasmus+ projekta „Young European Explorers“ pod vodstvom profesorica Martine Trnčević i Ivane Pišćenec. U projektu su sudjelovali i učenici i nastavnici iz Bugarske, Turske i Poljske, partnerskim školama projekta.

Prvi se susret održao u bugarskom gradu Sandanski, 200 km udaljen od glavnog grada Sofija. Teorijski se dio edukacije odvijao u partner školi projekta Sportno Uchilishte – Sandanskikroz predavanja i radionice uz korištenje IKT alata. Praktični je dio edukacije obuhvaćao osobni doživljaj naučenog kroz razgledavanje parka prirode, posjet arheološkom muzeju, turističkoj zajednici, zoološkom vrtu, sportskim i kulturnim ustanovama, te izlet u Melnik, najmanji bugarski grad. Time su učenici i nastavnici tijekom provedbe projekta dobili priliku iz prve ruke upoznati povijesni razvoj grada Sandanski, njegove geografske specifičnosti te kulturne značajke koje uključuju tradicionalnu hranu, glazbu i ples te priznate bugarske sportaše koji su svojim postignućima nadahnuli mlade da upišu sportsku školu. Upoznali smo i gradonačelnika Sandanskija koji je svima uputio riječi dobrodošlice i uručio prigodne poklone.

Za vrijeme trajanja projekta vladala je ugodna i pozitivna atmosfera među učenicima, suradničko učenje i zabava te podrška u svladavanju novih prepreka. Stvorena su nova prijateljstva i iskustvo koje nam zauvijek ostaje u sjećanju. Bolji početak projekta nismo mogli niti zamisliti! Veselimo se nadolazećem projektu u Turskoj… 😊

Sudionici prvog susreta Erasmus+ projekta u Bugarskoj: Dora Ivin, Marta Kudelić, Nika Galić i Uma Lamešić.

Theme by Danetsoft and Danang Probo Sayekti inspired by Maksimer